Publikācijas datums: 2020-01-15

Akumulatoru īpašības - VARTA

KĀDAS ĪPAŠĪBAS IR BŪTISKAS MŪSDIENU AKUMULATORIEM

KĀDAS ĪPAŠĪBAS  

IR BŪTISKAS MŪSDIENU AKUMULATORIEM?

VARTA PRODUKCIJA!

Laikam ritot, prasības attiecībā uz akumulatoriem tikai pieaug. Automobiļos palielinās elektroierīču skaits, pēc aizdedzes ieslēgšanas seko elektronikas „snaušanas” brīdis, arvien plašāk tiek lietotas „Start-Stop” sistēmas, bet pats galvenais – lielākā daļa automobiļu tiek ekspluatēta pilsētas režīmā. Pie visa tā, maigi izsakoties, ne jau katrs autoīpašnieks regulāri uzlādē akumulatoru no tīkla adaptera. Rezultāts ir likumsakarīgs: lielākā daļa akumulatoru tiek regulāri izmantoti nepilnas uzlādes režīmā. Izprotot mūsdienu realitāti, VARTA® piedāvā akumulatorus ar AGM un EFB tehnoloģiju, kuri ir labāk pie mūsdienu ekspluatācijas apstākļiem.

PowerFrame® 

Patentētā režģa PowerFrame® tehnoloģija nodrošina izturību un ilgu darbības laiku, kas pārsniedz parasto akumulatoru rādītājus. PowerFrame® − tā ir par 66% lielāka noturība pret plākšņu koroziju un liela startēšanas jauda, pateicoties par 70% labākai strāvas vadāmībai. Turklāt PowerFrame® režģu izgatavošanā tiek izmantota tā sauktā „tīrā ražošana” ar attiecīgi par 20% samazinātu elektroenerģijas patēriņu, turklāt samazinās arī siltumnīcas gāzu izmeši.
Tirgū sevi labi parādījuši akumulatori VARTA® Silver Dynamic ar AGM tehnoloģiju− šādi akumulatori paredzēti, pirmkārt, automobiļiem ar „Start-Stop” sistēmu. Kā zināms, akumulatoriem elektrolīts ir nevis šķidrā, bet saistītā stāvoklī: ar to piesūcināti starp elektrodiem izvietotie stiklšķiedras separatori. Salīdzinot ar parastajiem, šķidrā elektrolīta akumulatoriem, AGM labāk pārcieš zemu temperatūru un pilnīgu izlādi. Pie periodiskām izlādēm, kas pārsniedz 50%, AGM nokalpos trīs četras reizes ilgāk nekā parastais akumulators. Elektrolīta sasaistīšana nodrošina augstu izturību pret vibrāciju un darba spējas stāvoklī, kas atšķirīgs no horizontālā, kā arī pasargās no plākšņu izdrupšanas un elektrolīta noplūdes korpusa bojājumu rezultātā. Tas padara AGM akumulatoru sevišķi piemērotu izmantošanai bezceļu un sacīkšu automobiļos, celtniecības un specializētajā tehnikā. Mūsdienās arvien plašāk tiek izmantoti arī EFB (Enhanced Flooded Battery) akumulatori. VARTA® sortimentā šādu akumulatoru marka ir Blue Dynamic. Par VARTA® EFB sērijas „rozīnīti” tiek uzskatīta patentētā režģu tehnoloģija PowerFrame® (skatīt iespraudumu).EFB tiek uzskatīts par pārejas posmu no tradicionālajiem akumulatoriem uz AGM.





 Šodien tie arvien plašāk aizstāj pierastos šķidrā elektrolīta akumulatorus. EFB akumulatoros elektrolīts arī ir šķidrs, toties pozitīvie elektrodi ievietoti īpašās stiklšķiedras aptverēs – tas pasargā plāksnes no aktīvās masas izdrupšanas. EFB akumulatoru elektrodu plāksnes ir biezākas nekā parasto akumulatoru plāksnes, divreiz izturīgākas pret ciklu nomaiņu, attīsta lielāku starta strāvu un demonstrē uzlabotu lādiņa uzņemšanu. Noturība pret pilnīgu izlādi arī ir labāka nekā parastajiem akumulatoriem. Svarīga īpašība − EFB akumulatori demonstrē labāku veiktspēju daļējas uzlādes apstākļos, tiem nav tik nepieciešama regulāra pilnā uzlāde, kā AGM akumulatoriem. EFB akumulatoru konstrukcija nodrošina lielāku termostabilitāti. Ja AGM tipa akumulatoriem ideāli piemērota ir izvietošana ārpus motora nodalījuma, EFB šajā ziņā nav tik prasīgi. Šobrīd akumulatori VARTA® Blue Dynamic ar EFB tehnoloģiju tiek plaši izmantoti automobiļos ar „Start-Stop” sistēmu, demonstrējot augstu veiktspēju visā ilgajā darbības laikā.

VARTA PRODUKCIJA!