Publikācijas datums: 2023-05-12

RAVENOL kļūst par Mercedes-AMG Autosport oficiālo smērvielu piegādātāju

Mercedes-AMG Performance automašīnas tagad brauks ar RAVENOL


100% vācu kvalitāte – Mercedes-AMG un RAVENOL turpmāk sacīkšu trasēs dosies kopā. Jaunā partnerība ir nākamais solis līdzšinējā uzņēmumu sadarbībā. Mercedes-AMG sacīkšu automašīnas arī iepriekš ir lepojušās ar RAVENOL produkciju. Piemēram, pašreizējā DTM sezonā Mercedes-AMG Team Winward sacīkšu trasēs dodas ar RAVENOL Mercedes-AMG GT3, kuru vada Deivids Šūmahers.

Mercedes-AMG Performance automašīnas turpmāk rotās RAVENOL logotips, un tā ir daļa no plaša partnerīgas līguma, kas noslēgts uz vairākiem gadiem. RAVENOL kā partneris būs klātesošs ne tikai uz automašīnas spārna, bet arī pašās automašīnās, kas turpmāk pirms to nodošanas sacīkšu braucējiem tiks ieeļļotas ar RAVENOL produktiem.

Šī partnerība rada sinerģiju arī tehniskā līmenī – RAVENOL, kas ir iesaistīts autosportā jau kopš 2004. gada, ar savām zināšanām palīdzēs pilnveidot Mercedes-AMG dzinējus un pārnesumkārbas. Turklāt abu partneru kopīgajā darba kārtībā ir arī uz augu eļļu bāzes balstītu smērvielu izstrāde, kur uzmanība tiks pievērsta gan veiktspējai, kas autosportā ir izšķiroši svarīga, gan arī resursu taupīšanai.

“RAVENOL ir veiksmīgi darbojies autosportā jau gandrīz 20 gadus un ir viens no zināmākajiem piegādātājiem visā pasaulē. Šī partnerība nodrošinās Customer Racing Teams ar augstas veiktspējas smērvielām, un mēs kā ražotājs arī daudz iegūstam no RAVENOL plašās pieredzes šajā jomā. Mūsu kopīgais mērķis ir turpināt optimizēt Mercedes-AMG Customer Racing programmu, lai sasniegtu maksimālu veiktspēju un vienlaikus ņemtu vērā ilgtspējības aspektus”. Stefans Vendls (Stefan Wendl), Mercedes-AMG Customer Racing vadītājs

“GT sacīkstes ir svarīga mūsu darbības joma, un tajā mums ir ļoti labas ilgtermiņa partnerības. Tas attiecas arī uz citām Mercedes-AMG Customer Teams mašīnām, piemēram, sacenšoties DTM, ADAC GT Masters vai 24 stundu sacīkstēs Nirburgringā vai Spa. Mēs ar nepacietību gaidām sadarbību ar Mercedes-AMG Autosport nu jau kā “oficiālajam piegādātājam”.” Martins Hanings (Martin Huning) RAVENOL Autosport direktors


Ravenol ir uzņēmuma Ravensberger Schmierstoffvertrieb GmbH preču zīme. Uzņēmumu 1946.gadā mazā Vācijas pilsētiņā Verterā dibināja Hans Trībels, un sākumā tas koncentrējās uz motoreļļu un industriālo tīrīšanas līdzekļu ražošanu un tirdzniecību.

Tagad Ravenol preču zīme apzīmē inovatīvus, modernus un uzticamus produktus ar kaisli uz ekselenci eļļošanā. Uzņēmums ražo motoreļļas, transmisiju eļļas, antifrīzu, bremžu šķidrumus, auto apkopes un citus produktus, tostarp produktus sacīkšu auto. Populārākie produkti priekš sacīkšu auto ir tieši motoreļļa, transmisijas eļļa un bremžu šķidrums. Tas viss ir pieejams arī IC24.LV interneta veikalā.

Kristofs Sagemillers (Christoph Sagemüller, Mercedes-AMG Autosport direktors) un Pols Behers (Paul Becher, RAVENOL izpilddirektors)